Ziekenhuizen verspillen miljoenen euro's: duur medicijn tegen kanker gaat zo prullenbak in

met VideoJaarlijks wordt voor tientallen miljoenen euro’s aan geneesmiddelen tegen kanker weggegooid. Daarom werken artsen en apothekers aan regels om overgebleven dure medicijnen te mogen hergebruiken. Ook onderzoeken ze een lagere dosering van immunotherapie.

4 reacties

 • Ronald Wintjens

  2 maanden geleden
  En daardoor wordt de zorg onbetaalbaar.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  Je moet je afvragen als je dit leest in hoeverre de farmaceutische industrie middels lobbyen bij de EU erin is geslaagd die regels zodanig in te richten dat dit soort verschijnselen een kans krijgen. Als je dit doorrekend dan schrik je écht. Als 50% van wat in NL wordt weggegooid hergebruikt kan worden, dan besparen we dik 600 miljoen Euro. In alle EU landen kan dat oplopen tot ruim 16 miljard. En da's alleen op kankermedicijnen. Wijzig die regels a.s.a.p.!
 • Mariël Ottens

  2 maanden geleden
  Nu de wetten nog veranderen. Dit had al veel eerder gemoeten. Zo ongelooflijk veel verspilling in de zorg. Fijn dat er nu eindelijk aktie is
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Het zijn niet alleen de ziekenhuizen. Als ik van de huisarts een ander medicijn krijg en ik breng de oude naar de apotheek dan gaan ze ook zo de vuilnisbak in dus de apotheken doen net zo hard mee.