Volledig scherm
Pascal Ackermann © BSR Agency

Ackermann blij dat hij ploeg kon belonen: ‘Ik voelde de druk’

Sprinter Pascal Ackermann was blij dat hij het vele werk van zijn ploeggenoten bij Bora-hansgrohe in de tweede etappe van de Ronde van Italië meteen kon terugbetalen. Hij won in Fucecchio de eerste sprint in de Giro van de Italiaan Elia Viviani en de Australiër Caleb Ewan. ,,Niet te geloven hoe hard ze voor mij hebben gewerkt. Gelukkig kon ik het ook nog afmaken", zei de Duitse kampioen bij Eurosport.

Ackermann gaf toe dat hij wel enige druk had gevoeld. Hij kreeg van de ploegleiding de voorkeur boven de Ierse sprinter Sam Bennett, die in de vorige Giro drie sprintzeges boekte. ,,Zeker voelde ik die druk. Het is ook mijn allereerste grote ronde. Daarom ben ik echt blij dat ik meteen een etappe heb gewonnen. Op 250 meter voor de finish ben ik gewoon vol gas gegaan en dat was genoeg."

  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.