Koen Bouwman (in het geel) wordt in de laatste honderden meters van de negende etappe voorbij gesneld door Egan Bernal (r).
Volledig scherm
Koen Bouwman (in het geel) wordt in de laatste honderden meters van de negende etappe voorbij gesneld door Egan Bernal (r). © photo: Cor Vos

Bouwman ziet ‘raket’ voorbij komen in slotfase bergrit: ‘Toen wist ik dat het voorbij was’

Voor Koen Bouwman duurde de negende etappe in de Giro d’Italia zo'n 400 meter te lang. De Nederlander van Jumbo-Visma was mee in de vroege vlucht, leek met Geoffrey Bouchard te gaan strijden om de dagzege, maar werd op de onverharde wegen van de slotklim voorbijgesneld door Egan Bernal. ,,Toen ik hem zag komen, wist ik dat het voorbij was", aldus Bouwman via de officiële kanalen van zijn ploeg.

  1. Strade Bianche in de Giro: het onheil van een lekke band op een onverharde strook
    PREMIUM

    Strade Bianche in de Giro: het onheil van een lekke band op een onverharde strook

    Il Garibaldi, het rondeboek van de Giro, omschrijft etappe 11 als een eerbetoon aan Brunello di Montalcino, een van de meest vermaarde en duurste wijnen van Italië. Voor de 171 overgebleven renners van het Giro-peloton is het bovenal de etappe met settori sterrati, de onverharde wegen. Van de laatste 70 kilometer van Perugia naar Montalcino gaat de helft over grind. Een Strade Bianche in de Giro, zoals de Tour de France ook nog wel eens een kasseienrit toevoegt die flirt met Parijs-Roubaix.