Volledig scherm
Primoz Roglic. © BSR Agency

Dit krijgen de renners vandaag voor hun kiezen

VideoMet de Sloveen Primoz Roglic in de roze trui trekt het peloton vandaag de Apennijnen over om in Toscane te belanden. In de in vakantietijd ook door veel Nederlanders bezochte regio ligt na 205 kilometer de finish in Fucecchio, een stadje gelegen tussen Pisa en Florence. De start is om 12.20 uur, de finish wordt rond 17.15 uur verwacht. Om 10.00 uur is er een live-voorbeschouwing vanuit Bologna, vanaf 11.30 uur starten we ons liveblog op.

Giro-nieuwsbrief
Blijf volledig op de hoogte tijdens de Giro door onze speciale nieuwsbrief. Abonneer je hier!

De organisatie heeft de tweede etappe het stempel medium gegeven, niet licht maar ook niet heel zwaar. Het parcours is glooiend, maar er zijn slechts twee hellingen waarop punten voor het bergklassement te verdienen zijn: Montalbano (3e categorie) en San Baronto (4e), de laatste met de top op ruim 25 kilometer van de finish.
Het is wellicht de eerste kans voor sprinters als de Italiaan Elia Viviani of de Colombiaan Fernando Gaviria. De laatste 800 meter gaan over een 7 meter brede rechte weg.

Bekijk hier de nabeschouwing op de proloog van gisteren

Voor Jumbo-Visma, de Nederlandse ploeg van Roglic, staat de dag in het teken van het verdedigen van de roze trui. Vraag is of het team daar veel energie in zal steken. De Giro is nog lang, luidt een wielercliché. Er moeten ook krachten gespaard worden voor in de lastige tweede helft. Hetzelfde geldt voor Tom Dumoulin en zijn ploeg Sunweb. De Limburger kreeg zaterdag een tikje en staat vijfde in het algemeen klassement.

Volledig scherm
© ANP
  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.