Volledig scherm
Sam Oomen. © BSR Agency

Drama-Giro voor Sunweb blijft duren: Oomen geeft op na val

Sam Oomen is in de veertiende etappe van de Ronde van Italië afgestapt. De 23-jarige renner van Team Sunweb moest de strijd staken omdat hij na een paar kilometer ten val was gekomen.

Oomen begon de veertiende etappe als de nummer 32 in het algemeen klassement. Hij had al 25 minuten achterstand op de Sloveense leider Jan Polanc. Hij gold in Italië als knecht van Dumoulin, die in de eerste week van de Giro al uitviel.

“Ik had nog steeds pijntjes na de val van vorige week, maar ik wilde echt doorgaan en het proberen te doorstaan. Ik lag een tijdje op de grond na de val en kon nauwelijks opstaan”, zei Oomen. “Ik kon niet meer op mijn rechterbeen staan en ik wist dat het voorbij was. Ik ben erg teleurgesteld om de Giro zo te verlaten, dit is niet waarvoor ik hier ben gekomen.”

Stephan Jacolino, de dokter van Team Sunweb, vulde aan: “Hij heeft meerdere kneuzingen en snijwonden opgelopen. Samen met de andere verwondingen die hem al hinderden, betekende het dat doorgaan gewoon niet meer mogelijk was omdat hij teveel pijn had.”

Voor Sunweb is het al de vierde uitvaller. Eerder stapten ook de Australiër Robert Power en Louis Vervaeke uit België al af. Alleen Jan Bakelants, Chad Haga, Chris Hamilton en Jai Hindley zijn nog in koers voor Sunweb.

Vorig jaar eindigde Oomen als negende in de Giro.

  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.