Volledig scherm
Primoz Roglic. © EPA

Engels blijft hoopvol: ‘Roglic kan nog steeds de Giro winnen’

Ploegleider Addy Engels noemde het optreden van Primoz Roglic in de negentiende etappe van de Ronde van Italië hoopgevend. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma kampte afgelopen weekend nog met maagklachten, maar deelde tijdens de slotklim in de groep favorieten zelfs wat ‘prikjes’ uit. 

Tijdwinst op rozetruidrager Richard Carapaz leverde het niet op. ,,Maar Primoz kan nog steeds de Giro winnen’', durfde Engels rustig te stellen.

‘’Hij heeft niet de grootste kansen, die heeft Carapaz. Maar samen met Vincenzo Nibali is hij de grootste bedreiger.’' Engels baseert zich onder mee op het optreden van Roglic in de klim van dinsdag naar Antholz. ‘’Daar was hij al net zo goed als Nibali. En vandaag deelt hij ook een paar prikjes uit. Maar verschillen waren er niet echt te maken. Daar was dit geen geschikte klim voor.’'

Zaterdag wacht de wellicht zwaarste bergetappe met vijf beklimmingen. ‘’Het wordt een helse dag, maar ik kijk er hoopvol naar, meer dan dat ik me zorgen maak’', vertelde Engels. Carapaz leidt het klassement met 1.54 voorsprong op Nibali en 2.16 op Roglic. ‘’Met de tijdrit van zondag heeft Primoz voorlopig betere papieren dan Nibali.’'

  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.