Volledig scherm
Etappe 18 in de Giro d’Italia. © ANP

Kans voor overgebleven sprinters in daaletappe in Giro

De renners in de Ronde van Italië hoeven vandaag even niet de hoogte in. De rit van 222 kilometer van Valdaora naar het nabij Venetië gelegen Santa Maria di Sala loopt alleen in het begin even omhoog. 

Daarna volgt een dalende lijn tot bijna aan de kust zonder noemenswaardige hindernissen. Voor de overgebleven sprinters in het peloton is het de laatste kans op een succes, mits hun ploegen erin slagen de groep bij elkaar te houden.

Met name de Fransman Arnaud Démare en de Duitser Pascal Ackermann zullen gebrand zijn op nog een succes. Démare won al een rit, Ackermann zelfs twee. Concurrenten als de Australiër Caleb Ewan en de Italiaan Elia Viviani zitten al lang en breed thuis.

De roze leiderstrui is, met nog vier etappes voor de boeg, nog steeds voor de Ecuadoraan Richard Carapaz. De Giro eindigt zondag in Verona met een individuele tijdrit, daarvoor zijn er nog twee bergritten.

  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.