Volledig scherm
Mollema © BSR Agency

Mollema boos op TV-motoren: ‘Hebben ze het in Italië niet over fairplay?’

Bauke Mollema was na afloop van de vijftiende etappe in de Giro d’Italia woedend op de organisatie en de bestuurders van de motoren voor het peloton. ,,Echt? Is dit een WorldTour-wedstrijd? Of hebben ze het in Italië niet over veiligheid en fairplay?”

Mollema doelde daarmee op de motoren die op zo'n tien tot dertig meter voor het peloton reden. Daarmee worden de renners uit de wind gehouden. ,,Super blij dat de kopgroep het tot de finish haalde vandaag. Als dat niet zo was had de winnaar even een bloemetje moeten sturen naar de TV-motor”, schrijft de Nederlander op Twitter.

,,Alle renners in de Giro en de teams hebben al geklaagd hierover bij de jury en organisatie, maar niets helpt. Wat een grap.”

  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.