Volledig scherm
Mollema. © BSR Agency

Mollema na tijdsverlies: ‘Net te steil en te lang voor mij’

Bauke Mollema deed vrijdag nog goede zaken voor het klassement in de Giro, maar een dag later kon de kopman van Trek in de zware bergetappe naar Courmayeur niet mee met de favorieten. ,,Teleurstellend om 2 minuten te verliezen op mijn concurrenten en zelfs 4 minuten op Carapaz”, zei Mollema aan de finish. 

De 32-jarige Groninger kon op de voorlaatste klim, de Colle San Carlo, niet mee met de mannen voor het klassement.

,,Die klim was net wat te steil en te lang voor mij”, bekende Mollema. ,,Ik ben al na een paar kilometer op m’n eigen tempo omhoog gaan rijden. Het ontplofte helemaal op die lange klim. Zulke klimmen liggen mij sowieso niet zo goed. Op de top lag ik 1,5 minuut achter. In de afdaling heb ik geprobeerd de schade wat te beperken. Gisteren kon ik wat tijd pakken op die mannen, nu was het helaas omgekeerd. Maar volgens mij sta ik gewoon nog op de zesde plaats in het klassement, niets aan de hand dus.”

  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.