Mollema: Volle bak begonnen, maar daarna geen risico's genomen

VideoTerug op de plek waar hij in 2010 zijn eerste grote ronde afsloot, keek Bauke Mollema zondag tevreden terug op zijn optreden in de Ronde van Italië. De Groninger van Trek-Segafredo eindigde in de Giro als vijfde. ''Dit was misschien wel mijn beste grote ronde ooit, als ik kijk naar het niveau wat ik hier gehaald heb'', zei Mollema, die in de afsluitende tijdrit niet alle risico's had genomen, bij Eurosport.

,,Ik ben wel volle bak begonnen, maar toen ik door kreeg dat ik vandaag niet voor de ereplaatsen reed, heb ik bewust geen risico's meer willen nemen'', vertelde Mollema, die in de lange tijdrit twee weken geleden nog knap derde was geworden. Mollema eindigde één keer nog hoger in een grote ronde: in 2011 sloot hij de Vuelta af als nummer vier.

De slottijdrit werd uiteindelijk gewonnen door Chad Haga. De Amerikaan van Sunweb bleef Victor Campenaerts met vier tellen voor. Richard Carapaz schreef het eindklassement op zijn naam. Hij eindigt voor Vincenzo Nibali en Primoz Roglic.

Volledig scherm
Bauke Mollema in de Arena van Verona. © photo: Cor Vos
Volledig scherm
Bauke Mollema. © AFP
  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.