Eurosport IT on Twitter

Questo è un deficiente"... Non potremmo essere più d'accordo con @Ricvanmagren... 😕 #Giro102 | #EurosportCICLISMO https://t.co/LkQhHfIAqq

Onverlaat gooit fiets op de weg: fan redt Giro-renners

Een opvallend incident vandaag in de achttiende etappe in de Ronde van Italië. Een onverlaat gooide een kapotte fiets met los voorwiel op de weg vlak voordat drie renners van de kopgroep voorbij kwamen. Een oplettende omstander greep razendsnel in en raapte de fiets op. De renners konden veilig doorrijden. 

De Italiaanse renner Sacha Modolo, die in de zevende Giro-etappe opgaf, deelde op Twitter een video vanuit de hoek van de dader (zie onder). De dader zou zijn opgepakt. 

Damiano Cima won vandaag de rit. De renner van Nippo Vini Fantini was de snelste in de sprint van drie vluchters na 222 kilometer van Valdaora naar Santa Maria di Sala. Hij bleef de sprinters slechts enkele centimeters voor. De roze trui blijft om de schouders van Richard Carapaz uit Ecuador.

Volledig scherm
Een man raapt de fiets snel op en zo kunnen de renners doorrijden. © twitter.com/Eurosport_IT
  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.