Oomen gaat niet naar de Tour, Kelderman wel

Sam Oomen gaat niet naar de Tour de France. De renner van Team Sunweb heeft een breuk in zijn heup en moet daardoor de ronde missen. ,,Met zo'n kwetsuur moeten we het daar niet over hebben”, vertelt ploegleider Iwan Spekenbrink in ons programma In Het Wiel.

Oomen ging in de veertiende etappe hard onderuit en moest dan ook opgeven.

De 23-jarige Oomen werd op het laatste moment geselecteerd voor de Giro als meesterknecht van Tom Dumoulin. Kopman Dumoulin viel echter al vroeg uit, waarna Oomen voor dagsucces ging. In de zesde etappe werd Oomen nog elfde, maar daarna kon de klimmer van Sunweb geen opvallende uitslagen meer rijden.

Wilco Kelderman gaat naar alle waarschijnlijkheid wel naar de Ronde van Frankrijk geeft Spekenbrink aan. ,,Wilco zit in de lijn naar de Tour.” Kelderman ging in de Ronde van Catalonië onderuit en brak daarbij zijn sleutelbeen en een nekwervel.

Volledig scherm
Sam Oomen © BSR Agency
  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.