Volledig scherm
In 2014 lag er ook veel sneeuw © photo: Cor Vos

Organisatie haalt Gavia uit parcours Giro

Ín de etappe van dinsdag zal het peloton niet over de mythische Gavia gaan. Op de top van de berg ligt nog heel veel sneeuw en er wordt gevreesd voor de veiligheid voor de renners. Er zou zelfs sprake zijn van lawinegevaar.

De zestiende etappe zou aanvankelijk over de Gavia en Mortirolo gaan, maar de laatste week wordt al gesproken over de onherbergzaamheid van die eerste klim. In eerste instantie zou daarom de Gavia worden vervangen door een extra beklimming van de steile Mortirolo, maar daar is nu geen sprake meer van.

De nieuwe etappe van dinsdag gaat over de Cevo in plaats van de Gavia en zal 194 kilometer lang zijn. Dat is dertig kilometer minder dan de planning was. 

  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.