Volledig scherm
Giro-directeur Mauro Vegni (rechts) en Peter Sagan. © AFP

Peter Sagan start volgend jaar voor het eerst in de Giro d’Italia

Peter Sagan maakt volgend jaar zijn debuut in de Ronde van Italië. De Slowaakse toprenner van Bora Hansgrohe gaat op jacht naar een ritzege in zijn derde grote ronde. Na 12 ritzeges in de Tour en vier in de Vuelta vindt Sagan het hoog tijd ook te scoren in de Giro. 

Sagan en zijn ploeg Bora maakten het nieuws vanmiddag bekend in Milaan. Daar wordt over een uurtje het routeschema  van de Giro van 2020 bekend gemaakt. Reeds bekend is dat de start van de 103de editie op 9 mei in Boedapest is met een korte tijdrit. Daarna volgen er nog twee etappes op Hongaarse bodem. 

Renners die denken dat Sagan de Ronde van Frankrijk mijdt, hebben het mis. Hij heeft volgend jaar ook de Tour op zijn programma staan.

  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.