Ploegleider Engels: Het wordt een moeilijk verhaal voor Roglic

VideoAddy Engels van Jumbo-Visma moest erkennen dat zijn kopman Primoz Roglic in de zestiende etappe van de Ronde van Italië veel tijd op de roze trui van Richard Carapaz heeft verloren. "Met de wetenschap dat hij zondag niet kon volgen en in deze etappe weer niet, wordt het een moeilijk verhaal. Maar het is nog wel een verhaal."

De tactiek van de ploeg blijft echter hetzelfde, laat de ploegleider weten. "Nee, je moet eerst en vooral die andere mannen kunnen volgen. En dat kon Primoz niet. Als ik op dit moment ga zeggen dat we moeten aanvallen of iets moeten proberen, staat dat te ver van de realiteit. Het gevecht voor het podium betekent die mannen blijven volgen. Dat is een eerste vereiste, en dan voelt Primoz wel aan of er meer in zit of niet.''

Roglic verloor zondag in de rit naar Como veertig seconden en dat kwam mede door een val. In de beklimming van de Mortirolo werd hij dinsdag op waarde geklopt. "De concurrentie heeft laten zien dat ze te sterk was. Dat is een eerlijke vaststelling", zegt Engels. "Dingen kunnen nog veranderen, maar er moeten heel gekke dingen voorvallen willen Carapaz of Vincenzo Nibali nu nog instorten."

Volledig scherm
Primoz Roglic op de Mortirolo. © AFP
Volledig scherm
Een moegestreden Primoz Roglic passeert de finishstreep. © BSR Agency
  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.