Roglic blijft hoopvol: ‘Er komen nog meer van dit soort etappes’

Primoz Roglic kon vandaag in de koninginnenrit van de Ronde van Italië niet met de sterkste renners mee. De Sloveen moest passen op de beklimming van de Mortirolo bij een aanval van de Italiaan Vincenzo Nibali. Hij verloor 1.23 minuut op de groep met rozetruidrager Richard Carapaz uit Ecuador.

Hoop op een goede eindklassering heeft hij echter niet opgegeven. “Het was een cruciale dag, maar er komen nog meer van dit soort etappes”, zei de kopman van Jumbo-Visma. “In de Giro gebeurt elke dag weer wat anders, ik probeer de focus te houden.”

Roglic had het na afloop vooral over de kou in de door regen geteisterde beklimming en afdaling van de Mortirolo. “Het werd zo koud tegen het einde van de rit. Ik had niet zoveel verwachtingen en wist niet of ik wel of niet meekon met Nibali, Carapaz en de anderen. Het helpt ook niet als je twee dagen terug nog een crash hebt meegemaakt, maar ik heb alles gegeven. Ik moet tevreden zijn met het resultaat.”

Volledig scherm
Primoz Roglic. © BELGA
  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.