Volledig scherm
Tom Dumoulin komt aangeslagen over de streep met een bebloede knie. © BSR Agency

Schuldbewuste Puccio: Na deze val hoop ik écht dat Dumoulin de Giro wint

Salvatore Puccio, de veroorzaker van de val gisteren waarbij Tom Dumoulin veel tijd verloor én zijn knie bezeerde, biedt zijn excuses aan. ,,Ik kan alleen maar sorry zeggen. En ik hoop nu écht dat Dumoulin de Giro wint.”

Door Pim Bijl

Salvatore Puccio toont zich bij de start in Frascati schuldbewust. ,,Het was mijn fout. Ik keek naar rechts om te kijken of mijn kopmannen er waren. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden aan de jongens die onderuit zijn gegaan. Ook aan Tom. Ik hoop nu écht dat hij de Giro wint. En dat meen ik.”

Opgelucht is de Italiaanse renner van Ineos als hij hoort dat Dumoulin van start gaat om het te proberen. ,,Ik ben heel teleurgesteld dat een leider als hij misschien de race moet verlaten. Ik hoop dat hij gaat winnen net als Chris Froome vorig jaar. Froome lag meer dan twee minuten achter en won alsnog de Giro. Ik hoop dat Dumoulin dat nu doet. Iets anders kan ik niet zeggen.”

Volledig scherm
Puccio op de rollers voor de start © AD Sportwereld
Volledig scherm
Salvatore Puccio droeg in 2013 even het roze in de Giro. © EPA
  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.