DPG Media
Volledig scherm
© DPG Media

Speel mee met het grootste Giro Wielerspel van Nederland (en win mooie prijzen)!

Ben jij een echte Giro kenner? Speel dan mee met het Giro Wielerspel! Stel een team samen bestaande uit 20 renners en scoor punten met hun positie in de klassementen van een etappe.

 1. Hindley wint Giro d'Italia, Nederlanders bijten zich in afsluitende tijdrit stuk op Sobrero
  Met video

  Hindley wint Giro d'Italia, Nederlan­ders bijten zich in afsluiten­de tijdrit stuk op Sobrero

  Jai Hindley is de eerste Australische eindwinnaar van de Giro d’Italia. Zijn roze trui, die de Australiër van BORA-hansgrohe gisteren in de laatste bergetappe veroverde, kwam in de slottijdrit van 17,4 kilometer in Verona niet meer in gevaar. De dagzege ging naar Matteo Sobrero. De Italiaans kampioen tijdrijden bleef drie Nederlanders voor: Thymen Arensman (tweede), Mathieu van der Poel (derde) en Bauke Mollema (vierde).
 2. Jai Hindley schrijft geschiedenis in Giro: ‘Trots dat ik Australiër ben’

  Jai Hindley schrijft geschiede­nis in Giro: ‘Trots dat ik Australiër ben’

  Jai Hindley sprak van een heerlijk gevoel na zijn eerste eindzege van de Giro d’Italia. De 26-jarige wielrenner van BORA-hansgrohe begon net als in 2020 in de roze leiderstrui aan de afsluitende tijdrit. In tegenstelling tot twee edities geleden hield hij nu wel stand en veroverde als eerste Australiër de eindzege van de Ronde van Italië. ,,Ik ben trots dat ik Australiër ben en heel blij dat ik deze titel mee naar huis kan nemen.”