Volledig scherm
Molano viert ritwinst in Ronde van Colombia © photo: Cor Vos

Sprinter Molano uit Giro gezet met afwijkende bloedwaarden

De Colombiaanse sprinter Juan Sebastián Molano is uit de Giro zet vanwege abnormale bloedwaarden. De renner van UAE Emirates wordt voorlopig geschorst door de UCI en zijn ploeg.

De afwijkende bloedwaarden kwamen na een interne controle binnen de ploeg aan het licht. In afwachting van verder onderzoek doet UAE Emirates nog geen verdere uitspraken over de zaak. 

De 24-jarige Molano kwamen afgelopen winter over van Manzana Postobon vanwege zijn goede eindschot. In zijn eerste wedstrijd voor UAE Emirates bewees hij in februari meteen zijn kracht door een ritzege in de Ronde van Colombia te pakken. De Giro was zijn tweede grote ronde, in 2017 reed hij al eens de Vuelta. 

  1. Anna en Annemiek zijn de Nederlandse troeven in Giro Rosa, maar statistieken wijzen op Australische Spratt....
    GIRO ROSA

    Anna en Annemiek zijn de Nederland­se troeven in Giro Rosa, maar statistie­ken wijzen op Australi­sche Spratt....

    Wie gaat de Giro Rosa van 2019 winnen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar de kans dat dat een Nederlandse wielrenster is lijkt groot. Met de winnares van vorig jaar Annemiek van Vleuten en de Zwolse Anna van der Breggen - die in 2017 nog zegevierde - heeft Nederland sterke ijzers in het vuur. Al wijzen de statistieken de Australische Amanda Spratt - ploeggenote van Van Vleuten - aan als winnares.