1. N340 Ommen-Zwolle wekenlang dicht: gratis ontheffingskaart voor klanten
  PREMIUM

  N340 Om­men-Zwol­le wekenlang dicht: gratis onthef­fings­kaart voor klanten

  Kwekerij Onderdijk bij de Dalfser buurtschap Ankum heeft al lange tijd veel last van de grootscheepse werkzaamheden aan de Hessenweg (N340). Vanaf vrijdag wordt de provinciale weg zelfs drie weken afgesloten, voor afrondende werkzaamheden. Martie en Jolande Onderdijk vrezen dat dan hun hele handel instort. Ze stellen daarom groene ontheffingskaarten beschikbaar zodat klanten hun bedrijf toch via de parallelweg kunnen bereiken.
 1. Knie gebroken, maar tóch weer die baan op: Niek Kimmann (25) kent de gevaren van zijn sport
  video & podcast

  Knie gebroken, maar tóch weer die baan op: Niek Kimmann (25) kent de gevaren van zijn sport

  Sommigen zullen hem voor gek verklaren, anderen zien ’m als de ultieme sportman. Ondanks een gebroken knie stapt Niek Kimmann uit Lutten vannacht ‘gewoon’ op zijn BMX. Klaar voor de halve finale van de Olympische Spelen in Tokio. Een keuze die bij hem past. Want zoals hij eerder in de podcast De Medaillespiegel al zei: ,,Als ik alle risico’s ga vermijden, word ik doodongelukkig.’’
 1. Ommerschans hoopt stiekem mee te kunnen profiteren van status werelderfgoed
  PREMIUM

  Ommer­schans hoopt stiekem mee te kunnen profiteren van status werelderf­goed

  Vier voormalige Koloniën van Weldadigheid zijn door de Unesco aangemerkt als werelderfgoed. Dat predikaat siert Frederiksoord, Wilhelminaoord en Veenhuizen, en Wortel in België. Ommerschans, Willemsoord en het Vlaamse Merksplas vielen al eerder buiten de boot, omdat er te weinig bewaard bleef van die koloniën. ,,Logisch’’, reageert voorzitter Jan Smits van de historische vereniging de Ommerschans, ,,er is bijna niks meer van te vinden.’’ Toch hoopt Smits dat de schans kan meeprofiteren van de extra naamsbekendheid.