Volledig scherm
Bij het ongeluk op 29 juni in Dalen raakten drie jongeren gewond. © Harm Meter

15-jarige joyrider uit Hardenberg was niet onder invloed van alcohol of drugs

De 15-jarige automobilist uit Hardenberg die eind juni een ongeluk veroorzaakte was niet onder invloed van alcohol of drugs, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde in de vroege ochtend van vrijdag 29 juni aan de Burgemeester Ten Holteweg in het Drentse Dalen. Daar belandde de auto rond 5.00 uur tegen een boom en vatte het voertuig vlam, waarna de auto volledig uitbrandde. 

Bij het ongeluk raakten de 15-jarige bestuurder, een 17-jarig meisje uit Hardenberg en een 18-jarige jongen uit Coevorden gewond. Hoe het nu met hen is, is niet bekend. De jongen had de auto van een familielid geleend, zonder dat diegene daar toestemming voor had gegeven. 

Bloedproef 

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog niet afgerond, meldt politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema. ,,Wel blijkt uit de bloedproef die is afgenomen bij de bestuurder dat hij niet onder invloed was van alcohol of drugs", stelt hij. 

Pas als het onderzoek volledig is afgerond, besluit het Openbaar Ministerie over eventuele verdere vervolging van de 15-jarige bestuurder. 

  1. GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoornerveen
    PREMIUM

    GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoor­ner­veen

    GroenLinks in Overijssel pleit voor stopzetting van de installatie die NAM in gebruik heeft in Collendoornerveen. Die lekte in het verleden, is inmiddels gerepareerd en klaar om weer gebruikt te worden. De NAM doet allerlei tests om de installatie op eventuele nieuwe lekken te controleren. Wat betreft Statenlid Robert Jansen hoeft dat helemaal niet. ,,Je moet de hele troep niet meer willen opstarten.”

Vechtdal