Volledig scherm
16-jarige uit Hardenberg zou woensdagavond aan de Singelberg zijn overvallen door zes mannen. © Venema Media

16-jarige jongen uit Hardenberg zou door zes mannen van zijn telefoon zijn beroofd

Een 16-jarige jongen uit Hardenberg beweert woensdagavond rond 21.45 uur aan de Singelberg in zijn woonplaats door vermoedelijk zes mannen te zijn overvallen. Zijn moeder Jessica Cremer - Frijling doet daarvan melding op Facebook, vooral om anderen te waarschuwen. 

,,Dit is iets wat nooit in Hardenberg gebeurt. Het was duidelijk een vooropgezette actie.''

Tot die conclusie komt zij na het verslag van haar zoon te hebben aangehoord. Hij wil niet met zijn naam in de krant. ,,Hij fietste woensdagavond terug van de basketbal-training (in sporthal De Kamp, red.) naar huis in de wijk Baalderveld. Hij kwam langs het parkje ter hoogte van de Paasweg en de Singelberg toen ongeveer zes mannen van beide kanten uit de bosjes stapten en hem tegenhielden. Ze eisten zijn mobiele telefoon op.'' Haar zoon is niet de kleinste, hij is 1.90 meter, en dacht nog even zich te gaan verweren. Moeder Jessica is blij dat hij dat niet heeft gedaan, want tegen zes man kun je niet op.

De overvallers zeiden dat ze hem niets zouden doen als hij netjes de telefoon zou afgeven. Hij kreeg de opdracht het icloud-account te wissen, zodat de telefoon daarna niet te traceren viel.

Volgens de 16-jarige jongen waren zijn overvallers ongeveer tussen de 16 en 23 jaar oud, circa 1.80 meter lang, en droegen zij allemaal zwarte kleding en hadden ze capuchons op. Bij de aangifte die moeder en zoon bij de politie hebben gedaan, kon hij niet veel meer informatie over de daders geven, behalve dan dat er een persoon Nike-schoenen droeg. ,,Getuigen waren er op dat moment niet. Mijn man is nog woensdagavond ter plekke gaan kijken en heeft er nog wat mensen aangesproken, maar niemand had wat gezien.''

De jongen had de Iphone nog maar kort. Zijn ouders en opa en oma hadden ervoor geld verzameld om de mobiele telefoon voor zijn verjaardag in augustus te geven. De zoon is overrompeld door de gebeurtenis, maar is niet bang aangelegd, zegt zijn moeder. Hij zou vooral balen omdat hij zijn telefoon voor zijn bijbaantje nodig heeft.

De politie kon vanmiddag geen informatie verstrekken over het incident.

 1. Onrust over nieuw vluchtelingenplan voor Veldzicht in Balkbrug
  PREMIUM

  Onrust over nieuw vluchtelin­gen­plan voor Veldzicht in Balkbrug

  Eind maart werd bekend dat CTP Veldzicht door het ministerie van Justitie en Veiligheid gevraagd is om een extra groep onder te brengen. Het betreft een groep van maximaal twintig ongedocumenteerde vluchtelingen met psychiatrische problematiek. Hiervoor moet een beschermde woonvoorziening gecreëerd worden buiten de hekken van de kliniek. Het verzoek zorgt voor reuring in het dorp. ,,Balkbrug heeft al genoeg ingewikkelde bewoners'', luidt een van de reacties.
 2. PVV wil middengeleider na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’
  PREMIUM

  PVV wil middenge­lei­der na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’

  Op de N36 tussen Ommerkanaal en De Witte Paal kwam vorige week bij een frontale botsing een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. Hoewel de meeste ongevallen op de N36 tussen Beerze, Vriezenveen en Almelo gebeuren, en het daarom de ‘dodenweg’ wordt genoemd, trekt de provinciale PVV ten aanval. ,,We willen een middengeleider, dan komen deze ongevallen helemaal niet meer voor.”
 3. Protestanten Kloosterhaar en Sibculo vormen eindelijk echt één gemeenschap

  Protestan­ten Klooster­haar en Sibculo vormen eindelijk echt één gemeen­schap

  Na een dertien jaar durende ‘verloving’ volgt op de laatste zondag van juni eindelijk het langverwachte ‘huwelijk’: na het ondertekenen van de akte in de Fredrikskerk vormen de Hervormde Gemeente Kloosterhaar-Sibculo en de Gereformeerde Kerk Sibculo samen de Protestantse Gemeente Sibculo-Kloosterhaar. ,,Dat samensmelten is al jaren geleden in gang gezet en in goede harmonie verlopen’’, verkondigen de voorzitters Hans Botter en Rikus Akse.

Vechtdal