Volledig scherm
© Waterschap Vechtstromen

20.000 euro schade na vernielingen stuw Dedemsvaart

Stuw Elfde wijk, de stuw tussen Elfde wijk en Otterswijk in de omgeving van Dedemsvaart, is vernield. Volgens Waterschap Vechtstromen zijn de vernielingen moedwillig aangericht. Het waterschap heeft aangifte gedaan. 

De stuw was recent nog gerenoveerd en voorzien van een nieuwe regeltechniek.
Er is ingebroken in de regelkast, roosters zijn verwijderd en kabels zijn doorgeknipt. Op de website van het waterschap staat de kosten van herstel wel richting de 20.000 euro kunnen gaan. Ook staat er dat de gebiedsbeheerder 'geschokt' is en niet begrijpt waarom er met zoveel geweld schade is aangebracht. 

 1. Jürgen in Duitsland wel, maar Jan in Nederland geen compensatie voor gigantische windmolen? In Kloosterhaar begrijpen ze het niet meer
  PREMIUM

  Jürgen in Duitsland wel, maar Jan in Nederland geen compensa­tie voor giganti­sche windmolen? In Klooster­haar begrijpen ze het niet meer

  Heinrich uit het Duitse Itterbeck woont straks op 1.000 meter van een gigantische windmolen en krijgt ter compensatie 3.500 euro per jaar. Het huis van Henk staat eveneens op een kilometer, alleen net in Kloosterhaar. In Nederland, en daarom moet hij maar uitzoeken hoe hij zijn vergoeding voor het bedorven woongenot krijgt. Onrecht, vinden ze aan deze kant van de grens. ,,Daar gaat het gründlich en pünktlich, hier is het gissen.”
 2. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
  PREMIUM
  video + foto's

  Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

  De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal