Volledig scherm
Het deel van de voormalige discotheek Takens op de kop van het perceel blijft behouden. Daarin worden twee woningen gebouwd. © Frank Uijlenbroek

25 woningen op plek Zaal Takens Balkbrug

Waar jaren geleden vele jongeren sprongen en dansten op schuimparty’s, schuifelplaatjes en rock-avonden worden straks maximaal 25 woningen gebouwd. Op de locatie van de voormalige zaal Takens aan de Meppelerweg in Balkbrug.

Initiatiefnemers zijn Geert Terwel en Johan van Reel. Deze laatste heeft twee jaar geleden de locatie van de voormalige discotheek en de opstallen opgekocht in een faillissementsveiling. In de zomer van 2015 ging de discotheek voor de tweede keer in korte tijd failliet. Het uitgaanscentrum vervulde de afgelopen decennia als horecagelegenheid een prominente rol in de regio. Zo reden discobussen vanuit onder meer Dalfsen, Nieuwleusen, Zwolle, Hardenberg en verder af en aan naar de verschillende zalen in het complex in Balkbrug. Er is geen animo meer om het bestaande horecabedrijf nieuw leven in te blazen.

Starterswoningen

De bebouwing op de kop van het perceel bij de splitsing van de Hoogeveenseweg en Meppelerweg blijft bestaan. Daarin moeten twee woningen komen volgens het plan dat nu bij de gemeente is ingediend. De overige bebouwing en het grote parkeerterrein worden verwijderd. Daar komen woningen met groen, parkeerplaatsen en een weg. De initiatiefnemers willen met name starterswoningen bouwen.

Om de bouw mogelijk te maken moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Als de gemeenteraad op 19 juni akkoord gaat, wordt het het ontwerpbestemmingsplan binnenkort ter inzage gelegd. De indieners van de plannen organiseren dan nog een speciale informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Vechtdal