Volledig scherm
De ontmanteling van het drugslab in juni. © Frank Uijlenbroek

3 nieuwe verdachten opgepakt voor drugslab Schuinesloot

UpdateDe politie heeft drie nieuwe verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een drugslab in Schuinesloot. In totaal zijn tot nu toe nu vijf verdachten gearresteerd. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

Volgens advocaat Geoffrey Woodrow is zijn cliënt, de 45-jarige Toon van D. uit Tilburg, maar een kleine vis is in het onderzoek naar een drugslab in Schuinesloot. Van D. moest zich vandaag verantwoorden voor de rechter in Zwolle. Advocaat Woodrow wees tijdens de zitting op drie andere Brabanders die volgens hem onlangs werden opgepakt. Eén van hen zou de eigenaar van het drugslab zijn.

Brabanders

Het drugslaboratorium aan de Elimmerweg werd in juni dit jaar ontdekt. Duizenden liters zoutzuur, fosforzuur, mierzuur en methanol, chemicaliën die gebruikt worden bij de productie van amfetamine, werden aangetroffen in een schuur achter een woning in Schuinesloot. Ook werd er 2,5 liter amfetamine-olie aangetroffen. 

 Al snel werd Tilburger Toon van D. opgepakt, net als de bewoner van de boerderij. Volgens advocaat Geoffrey Woodrow zou een van de recent opgepakte Brabanders opgepakt al langer in beeld zijn geweest bij de politie. Zijn auto stond tijdens de inval voor het drugslab geparkeerd. Deze verdachte en Van D. zitten nog vast. Of de andere twee recent opgepakte verdachten ook nog vastzitten, liet de advocaat in het midden. De bewoner van de boerderij in Schuinesloot werd eerder al vrijgelaten. 

‘Geen denker, maar een doener’

Toen de bewoner van de boerderij nog vastzat is hij in de bezoekersruimte van de penitentiaire inrichting afgeluisterd, weet Woodrow. ,,Dat is geen denker, dat is een doener’', zou de bewoner over Van D. gezegd hebben. En dat past in zijn verklaring dat hij er alleen schoonmaakwerk deed, meent de advocaat. 

Hij verzocht de rechtbank om zijn cliënt tot de inhoudelijke behandeling van de zaak in februari vrij te laten. Ook wil hij dat medeverdachten gehoord worden. De raadsman heeft twijfels over enkele van hun verklaringen.

De rechters staan het horen van de getuigen toe. Van D. blijft echter vastzitten. De inhoudelijke behandeling van de zaak is in februari volgend jaar.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Vechtdal