Volledig scherm
De aanleg van de trimbaan in Hardenberg is gestart. © Gemeente Hardenberg

Aanleg trimbaan in Vechtpark Hardenberg gestart

De aanleg van een trimbaan in het Vechtpark is gestart. De trimbaan krijgt hotspots bij Baalder, het Heemsermarspark en rond de Molengoot. Het is de bedoeling dat de baan nog voor de zomer gebruikt kan worden. 

De trimbaan is het resultaat van ingediende ideeën van inwoners van Hardenberg. Bij de hotspots van de trimbaan komen houten toestellen, waar inwoners kunnen sporten. Ook worden er bankjes geplaatst. Bij Baalder komen er toestellen voor krachttraining, de Molengoot is straks de plek om sit-ups en pull-ups te doen. 

Subsidie

De ontwikkeling van het Vechtpark Hardenberg is een initiatief van de gemeente Hardenberg en waterschap Vechtstromen. Het project is onderdeel van Ruimte voor de Vecht, en mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Overijssel.

Volledig scherm
De plekken waar de hotspots van de trimbaan in Hardenberg komen. © Anno2000
  1. Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezingen Vechtstromen

    Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezin­gen Vechtstro­men

    Water Natuurlijk heeft de meeste stemmen gekregen bij de verkiezingen voor het waterschap Vechtstromen en komt met zes zetels in het algemeen bestuur. Dat is één zetel meer dan in 2013, toen de ingezetenen van dit in 2014 gevormde waterschap voor het laatst mochten stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Watergraaf Stefan Kuks van waterschap Vechtstromen maakte vanmiddag in Almelo de voorlopige uitslag van de verkiezingen bekend.

Vechtdal