Afvalverwerker in Balkbrug roept om bewustwording na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’

Een grote brand bij afvalverwerker Van Werven in Balkbrug werd maandagavond in eerste instantie in de kiem gesmoord. Niet veel later ontstond er echter opnieuw brand in een andere afvalcontainer, waarna het vuur om zich heen sloeg en een loods als verloren beschouwd kan worden. Brandstichting? Directeur Ton van der Giessen denkt van niet. ,,Op het lijstje met scenario's staat dit helemaal onderaan.”

Bij Van Werven in Balkbrug woedde maandagnacht een grote brand. De ochtend erna was de brandweer druk met nablussen bij de loods die zwaar beschadigd raakte.
Volledig scherm
Bij Van Werven in Balkbrug woedde maandagnacht een grote brand. De ochtend erna was de brandweer druk met nablussen bij de loods die zwaar beschadigd raakte. © Wilbert Bijzitter

De brandweer heeft de hele maandagnacht nodig gehad om de uitslaande brand aan de Coevorderweg, pal aan de N377 tussen Lichtmis en Slagharen, te kunnen blussen. De weg werd er zelfs voor afgezet, omdat het water van een grote vijver aan de overkant nodig was om het vuur te kunnen doven. Directeur Ton van der Giessen van Van Werven - twaalf vestigingen, het hoofdkantoor staat in Oldebroek - werd daarbij op de hoogte gebracht van de bluswerkzaamheden en nam bij het krieken van de dag poolshoogte in Balkbrug. ,,Om de mensen die hier met ziel en zaligheid werken een hart onder de riem te steken. Ze zijn geëmotioneerd, en dat zegt iets over de betrokkenheid.”

 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.

Vechtdal