Afvalverwerker in Balkbrug roept om bewustwording na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’

Een grote brand bij afvalverwerker Van Werven in Balkbrug werd maandagavond in eerste instantie in de kiem gesmoord. Niet veel later ontstond er echter opnieuw brand in een andere afvalcontainer, waarna het vuur om zich heen sloeg en een loods als verloren beschouwd kan worden. Brandstichting? Directeur Ton van der Giessen denkt van niet. ,,Op het lijstje met scenario's staat dit helemaal onderaan.”

Volledig scherm
Bij Van Werven in Balkbrug woedde maandagnacht een grote brand. De ochtend erna was de brandweer druk met nablussen bij de loods die zwaar beschadigd raakte. © Wilbert Bijzitter

De brandweer heeft de hele maandagnacht nodig gehad om de uitslaande brand aan de Coevorderweg, pal aan de N377 tussen Lichtmis en Slagharen, te kunnen blussen. De weg werd er zelfs voor afgezet, omdat het water van een grote vijver aan de overkant nodig was om het vuur te kunnen doven. Directeur Ton van der Giessen van Van Werven - twaalf vestigingen, het hoofdkantoor staat in Oldebroek - werd daarbij op de hoogte gebracht van de bluswerkzaamheden en nam bij het krieken van de dag poolshoogte in Balkbrug. ,,Om de mensen die hier met ziel en zaligheid werken een hart onder de riem te steken. Ze zijn geëmotioneerd, en dat zegt iets over de betrokkenheid.”

Vechtdal