De politieauto raakte zwaar beschadigd en eindigde in de tuin van een kerk.
Volledig scherm
De politieauto raakte zwaar beschadigd en eindigde in de tuin van een kerk. © News United

Agent breekt hand bij botsing in Kloosterhaar

Bij de crash van een politieauto in Kloosterhaar blijkt toch een agent gewond te zijn geraakt. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt. Een politieman hield aan het ongeluk een gebroken hand over.

Een 30-jarige bestuurster van de auto die met de politieauto in botsing kwam raakte eveneens licht gewond en werd ter plekke door ambulancemedewerkers geholpen.

De aanrijding was gistermiddag rond vier uur. De politieauto achtervolgde op dat moment een auto, waarvan de bestuurder zich probeerde te onttrekken aan een controle. Hij kon door het ongeval ontkomen.

Kerk

Tijdens de achtervolging ging het mis op de kruising van Groendijk en Dorpsstraat in Kloosterhaar. De politieauto raakte de auto van de 30-jarige bestuurders, schoot daarna door een heg en kwam in de tuin van de plaatselijke kerk tot stilstand.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. De afdeling Verkeersongevallenanalyse doet nog onderzoek. Ook gaat de politie nog getuigen horen om het beeld compleet te maken. Dat gebeurt volgens de verklaring van de politie door een ander politieteam, om de objectiviteit te kunnen garanderen.

Vechtdal