Agenten rijden busje klem in Balkbrug

videoMet meerdere politiewagens is een zwart bestelbusje vanavond klemgereden midden in Balkbrug. De reden voor de achtervolging en aanhouding is volgens een woordvoerder van de politie dat de bestuurder 'de wegen- en verkeerswet heeft overtreden'.

De achtervolging gebeurde midden in het dorp en speelde zich voor de ogen van het uitgaanspubliek af. Al snel werd gespeculeerd dat het om drugs ging en 'dat er bulldogs' in het busje zaten. 

Volgens Nanda Kappers, woordvoerder van de politie IJsselland, is het allemaal minder spectaculair. ,,De bestuurder heeft een stopteken genegeerd en is er toen met grote snelheid vandoor gegaan. Daarop hebben we een achtervolging ingezet en hem tot stoppen gedwongen". Volgens haar ging het niet om een crimineel, 'maar zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat hij met teveel drank op reed, maar dat moeten we nog uitzoeken.'  

Volledig scherm
Het klemgereden busje in Balkbrug. © Gino Press
 1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
  PREMIUM

  20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

  Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.
 2. Harm (81) uit Dedemsvaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst
  PREMIUM
  video, poll & quiz

  Harm (81) uit Dedems­vaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst

  ‘Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed,’ wordt als het aan Harm Leffers uit Dedemsvaart ligt in het vervolg ‘Wie 't rood wit blauw wil hijsen, heeft 't paspoort van ons land’. En het volgens hem maar wat vage ‘ben ik, vrij, onverveerd’ en de ongepaste ode aan 'den Koning van Hispanje’ kunnen ook wel uit het volkslied geschrapt worden. ,,Tijd voor verandering.”

Vechtdal