Agenten rijden busje klem in Balkbrug

videoMet meerdere politiewagens is een zwart bestelbusje vanavond klemgereden midden in Balkbrug. De reden voor de achtervolging en aanhouding is volgens een woordvoerder van de politie dat de bestuurder 'de wegen- en verkeerswet heeft overtreden'.

De achtervolging gebeurde midden in het dorp en speelde zich voor de ogen van het uitgaanspubliek af. Al snel werd gespeculeerd dat het om drugs ging en 'dat er bulldogs' in het busje zaten. 

Volgens Nanda Kappers, woordvoerder van de politie IJsselland, is het allemaal minder spectaculair. ,,De bestuurder heeft een stopteken genegeerd en is er toen met grote snelheid vandoor gegaan. Daarop hebben we een achtervolging ingezet en hem tot stoppen gedwongen". Volgens haar ging het niet om een crimineel, 'maar zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat hij met teveel drank op reed, maar dat moeten we nog uitzoeken.'  

Volledig scherm
Het klemgereden busje in Balkbrug. © Gino Press
 1. Veldzicht doet aangifte na protestborden tegen vluchtelingen in Balkbrug: ‘Wij laten ons niet intimideren’
  PREMIUM

  Veldzicht doet aangifte na protestbor­den tegen vluchtelin­gen in Balkbrug: ‘Wij laten ons niet intimide­ren’

  ‘Veldzicht en Balkbrug zijn al 125 jaar nauw met elkaar verbonden, daar zal deze protestactie op geen enkele wijze verandering in brengen.’ Het zijn duidelijke woorden van de directie van Veldzicht, als reactie op de protestactie eerder deze week. Veldzicht laat weten dat ze aangifte hebben gedaan en zich niet laten intimideren. Ook de inwoners van Balkbrug zijn niet te spreken over de spandoeken die door een actiegroep opgehangen zijn. Waar bemoeien ze zich mee?
 2. Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzetsgroep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

  Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzets­groep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

  Het plan om ongedocumenteerde vluchtelingen in Balkbrug onder te brengen zorgt voor onrust in het dorp, maar een actie van een verzetsgroep schiet bij de inwoners toch in het verkeerde keelgat. Begin deze week zijn door actiegroep ‘Rechts in Verzet’ spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van deze vluchtelingen. Maar de Balkbruggers zijn het hier niet mee eens, ook Plaatselijk Belang distantieert zich van deze uitlatingen.

Vechtdal