Volledig scherm
PREMIUM
Judith Bouwhuis (links), Richard Kimmann en Monique Pol bestieren boerendatingbureau Farmers4Love. Na zes jaar stoppen ze ermee, ook omdat de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen scheef is: teveel bokjes, te weinig geitjes. © Alex Mulder

Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’

Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”

Op de mokken in het agrarische bedrijfsgebouw aan de Woudbloemweg in Dedemsvaart staat het logo, en ook door het ontvangstbord bij de toegang tot het erf wordt duidelijk dat Farmers4Love zich hier bevindt. Hier is het bedrijf van Richard Kimmann, die zich weer met Farmers4All - een verzamelnaam is geboren - inzet om boeren collectief te laten in- en verkopen. En zo goedkoper uit te zijn. ‘Samen sta je sterk’ is het uitgangspunt, en dat is ergens ook de achterliggende gedachte toen de datingsite voor boeren zo’n zes jaar terug werd opgestart. En nu stopt. ,,Ik denk dat we de naam nog maar even moeten aanhouden”, zegt Kimmann tegen Monique Pol en Judith Bouwhuis, met zijn drieën de mensen achter Farmers4Love. ,,Je weet namelijk maar nooit.”    

  1. Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzetsgroep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzets­groep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Het plan om ongedocumenteerde vluchtelingen in Balkbrug onder te brengen zorgt voor onrust in het dorp, maar een actie van een verzetsgroep schiet bij de inwoners toch in het verkeerde keelgat. Begin deze week zijn door actiegroep ‘Rechts in Verzet’ spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van deze vluchtelingen. Maar de Balkbruggers zijn het hier niet mee eens, ook Plaatselijk Belang distantieert zich van deze uitlatingen.
  2. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Vechtdal