Volledig scherm
PREMIUM
Judith Bouwhuis (links), Richard Kimmann en Monique Pol bestieren boerendatingbureau Farmers4Love. Na zes jaar stoppen ze ermee, ook omdat de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen scheef is: teveel bokjes, te weinig geitjes. © Alex Mulder

Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’

Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”

Op de mokken in het agrarische bedrijfsgebouw aan de Woudbloemweg in Dedemsvaart staat het logo, en ook door het ontvangstbord bij de toegang tot het erf wordt duidelijk dat Farmers4Love zich hier bevindt. Hier is het bedrijf van Richard Kimmann, die zich weer met Farmers4All - een verzamelnaam is geboren - inzet om boeren collectief te laten in- en verkopen. En zo goedkoper uit te zijn. ‘Samen sta je sterk’ is het uitgangspunt, en dat is ergens ook de achterliggende gedachte toen de datingsite voor boeren zo’n zes jaar terug werd opgestart. En nu stopt. ,,Ik denk dat we de naam nog maar even moeten aanhouden”, zegt Kimmann tegen Monique Pol en Judith Bouwhuis, met zijn drieën de mensen achter Farmers4Love. ,,Je weet namelijk maar nooit.”    

 1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
  PREMIUM

  20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

  Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.
 2. Harm (81) uit Dedemsvaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst
  PREMIUM
  video, poll & quiz

  Harm (81) uit Dedems­vaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst

  ‘Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed,’ wordt als het aan Harm Leffers uit Dedemsvaart ligt in het vervolg ‘Wie 't rood wit blauw wil hijsen, heeft 't paspoort van ons land’. En het volgens hem maar wat vage ‘ben ik, vrij, onverveerd’ en de ongepaste ode aan 'den Koning van Hispanje’ kunnen ook wel uit het volkslied geschrapt worden. ,,Tijd voor verandering.”

Vechtdal