Volledig scherm
PREMIUM
De Aldi in de Julianastraat in Dedemsvaart. © Google Streetview

Aldi Dedemsvaart wil onderste steen boven krijgen in zaak tegen gemeente

De gemeente Hardenberg moet mogelijk meer documenten openbaar maken rond de slepende Aldi-kwestie in Dedemsvaart, zo bleek vandaag tijdens een rechtszaak in Den Haag. Daar behandelde de Raad van State een zogenoemd WOB (Wet openbaarheid van bestuur)-verzoek van Aldi. Die wil in het besluitvormingsproces rond de verhuizing van de Jumbo van de Julianastraat naar het winkelcentrum in Dedemsvaart de onderste steen boven krijgen. 

Aldi wil weten, of, en welke afspraken de gemeente, Jumbo en mogelijk andere winkel- en supermarktondernemers hebben gemaakt rond de verhuizing van Jumbo. Volgens Aldi is niet duidelijk waarom Jumbo opeens akkoord ging met een verhuizing zonder dat Aldi mee verhuisde naar het centrum. Dat was immers in 2013 een eis die Jumbo stelde in het contract met de gemeente, zei een woordvoerder van Aldi bij de Raad van State.

 1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
  PREMIUM

  20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

  Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.
 2. Harm (81) uit Dedemsvaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst
  PREMIUM
  video, poll & quiz

  Harm (81) uit Dedems­vaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst

  ‘Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed,’ wordt als het aan Harm Leffers uit Dedemsvaart ligt in het vervolg ‘Wie 't rood wit blauw wil hijsen, heeft 't paspoort van ons land’. En het volgens hem maar wat vage ‘ben ik, vrij, onverveerd’ en de ongepaste ode aan 'den Koning van Hispanje’ kunnen ook wel uit het volkslied geschrapt worden. ,,Tijd voor verandering.”

Vechtdal