Volledig scherm
Artist impression van de ALDI © Tara communicatie

ALDI wil naar ‘Poort van Ommen’ om nieuw soort supermarkt neer te zetten

De ALDI in Ommen wil haar filiaal verplaatsen van de Salgenweg naar de ‘Poort van Ommen’, bij de Schurinkstraat en de Balkerweg. Het plan is om daar een energiezuinige supermarkt te bouwen met een nieuw concept, en het college van burgemeester en wethouders in Ommen gaat hier graag in mee. 

Voor de plannen moet het bestemmingsplan van de de Nieuwelandstraat wijzigen naar een supermarktbestemming. En dat is iets wat de burgemeester en wethouders wel zien zitten. Het terrein aan de Nieuwelandstraat ligt nu braak, en werd eerder al als detailhandel aangewezen voor het plan ‘Poort van Ommen.’, maar dat project ging niet door. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om de plannen van de ALDI  te beoordelen. ,,Huiswerk voor de vakantie’’, grapte wethouder Leo Bongers. ,,Het is niet anders.’’ 

Slagenweg

Ook moet de raad zich buigen over de grond van de huidige supermarkt aan de Slagenweg, die dan vrijkomt. ,,Wij voorzien daar mogelijkheden, maar het primaire doel van de herbestemming is dat de ALDI een goede locatie krijgt waar zij hun nieuwe concept kunnen uitrollen.’’ Voor de locatie aan de Slagenweg heeft het college van B&W al ideeën. Bongers: ,,Daar zijn al eerder ideeën over geweest. Dan gaat het wellicht om Kindplein Oost, dan wel een andere maatschappelijke toepassing.’’ 

Voorbeeldsupermarkt

De nieuwe ALDI moet straks een voorbeeldsupermarkt worden voor Noordoost Nederland, met een nieuw concept. Ook wordt het nieuwe pand duurzaam, zullen er geen gasaansluitingen zitten en wordt het pand voorzien van zonnecollectoren. Daarnaast komt er LED-verlichting in het hele pand. Alle papier en folie worden gerecycled en er wordt een ‘groen inlichtingsplan’ ontworpen zodat de supermarkt goed in de omgeving past. De supermarkt krijgt ook, als het allemaal doorgaat, genoeg ruimte. Het inrichtingsplan telt 1300 vierkante meter. Naar verwachtingen kunnen er straks 130 auto's tegelijkertijd parkeren bij de ALDI. De Ommer politiek praat in september verder over de plannen. 

 1. Lokaal verslaggever Geke (63) op straat nu Dedemsvaartse Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’
  PREMIUM

  Lokaal verslagge­ver Geke (63) op straat nu Dedems­vaart­se Courant na 143 jaar verdwijnt: ‘dit valt niet te begrijpen’

  De Dedemsvaartse Courant houdt na 143 jaar op te bestaan. Tot teleurstelling van Geke Lensen, redactioneel aanspreekpunt naar de lezers en zo'n beetje de enige verslaggever die nog over was. Zij zag de bui al enigszins hangen, toen de oorspronkelijke uitgever Boom dik twee jaar terug werd overgenomen door de Noordelijke Dagblad Combinatie. ,,Daarmee is Dedemsvaart echt aan het voeteneind komen te liggen.”
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal