Volledig scherm
Artist impression van de ALDI © Tara communicatie

ALDI wil naar ‘Poort van Ommen’ om nieuw soort supermarkt neer te zetten

De ALDI in Ommen wil haar filiaal verplaatsen van de Salgenweg naar de ‘Poort van Ommen’, bij de Schurinkstraat en de Balkerweg. Het plan is om daar een energiezuinige supermarkt te bouwen met een nieuw concept, en het college van burgemeester en wethouders in Ommen gaat hier graag in mee. 

Voor de plannen moet het bestemmingsplan van de de Nieuwelandstraat wijzigen naar een supermarktbestemming. En dat is iets wat de burgemeester en wethouders wel zien zitten. Het terrein aan de Nieuwelandstraat ligt nu braak, en werd eerder al als detailhandel aangewezen voor het plan ‘Poort van Ommen.’, maar dat project ging niet door. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om de plannen van de ALDI  te beoordelen. ,,Huiswerk voor de vakantie’’, grapte wethouder Leo Bongers. ,,Het is niet anders.’’ 

Slagenweg

Ook moet de raad zich buigen over de grond van de huidige supermarkt aan de Slagenweg, die dan vrijkomt. ,,Wij voorzien daar mogelijkheden, maar het primaire doel van de herbestemming is dat de ALDI een goede locatie krijgt waar zij hun nieuwe concept kunnen uitrollen.’’ Voor de locatie aan de Slagenweg heeft het college van B&W al ideeën. Bongers: ,,Daar zijn al eerder ideeën over geweest. Dan gaat het wellicht om Kindplein Oost, dan wel een andere maatschappelijke toepassing.’’ 

Voorbeeldsupermarkt

De nieuwe ALDI moet straks een voorbeeldsupermarkt worden voor Noordoost Nederland, met een nieuw concept. Ook wordt het nieuwe pand duurzaam, zullen er geen gasaansluitingen zitten en wordt het pand voorzien van zonnecollectoren. Daarnaast komt er LED-verlichting in het hele pand. Alle papier en folie worden gerecycled en er wordt een ‘groen inlichtingsplan’ ontworpen zodat de supermarkt goed in de omgeving past. De supermarkt krijgt ook, als het allemaal doorgaat, genoeg ruimte. Het inrichtingsplan telt 1300 vierkante meter. Naar verwachtingen kunnen er straks 130 auto's tegelijkertijd parkeren bij de ALDI. De Ommer politiek praat in september verder over de plannen. 

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Vechtdal