Het al jaren braakliggende Mercatorterrein aan de rand van Dedemsvaart, met op de achtergrond de kalkovens en gashouder. Links het Zeven Linde College voor voortgezet onderwijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Het al jaren braakliggende Mercatorterrein aan de rand van Dedemsvaart, met op de achtergrond de kalkovens en gashouder. Links het Zeven Linde College voor voortgezet onderwijs. © Frank Uijlenbroek

Aldi wil nog steeds onderste steen boven in conflict om verhuizing naar Mercatorterrein Dedemsvaart: ‘Is correspondentie vernietigd?’


Hoewel de gemeente Hardenberg en Aldi nu ‘constructieve gesprekken’ voeren over een verplaatsing van de supermarkt naar het winkelcentrum in Dedemsvaart, stapte de Duitse discounter vandaag toch weer naar de Raad van State. Aldi is nog steeds niet helemaal tevreden met de informatie die de gemeente Hardenberg verstrekte over het conflict rond de door het concern beoogde Mercatorterrein. 

 1. Oppositie wil afspraken met supermarkten over Mercatorterrein Dedemsvaart zelf zien
  PREMIUM

  Oppositie wil afspraken met supermark­ten over Mercator­ter­rein Dedems­vaart zelf zien

  Voordat de gemeenteraad van Hardenberg zich weer eens gaat buigen over de kwestie rond de verhuizing van de Aldi Dedemsvaart naar het Mercatorterrein, willen de oppositiepartijen zwart op wit zien welke afspraken in het verleden zijn gemaakt met andere supermarkten. Met de Jumbo en C1000, waarvan de Dedemsvaartse vestiging in 2012 overging in Albert Heijn, zou zijn afgesproken dat de Aldi niet mag verhuizen naar het Mercatorterrein, het bedrijventerrein schuin tegenover de Gashouder.
 1. Burgemeester Urk spreekt: 'Hier is een grens bereikt!'
  Play

  Burgemees­ter Urk spreekt: 'Hier is een grens bereikt!'

 2. de Stentor Week Update: de avondklok op Urk en Dronter familie bedreigd
  Play

  de Stentor Week Update: de avondklok op Urk en Dronter familie bedreigd

  12:12

Vechtdal