Hendrik-Jan Waterink, met zijn 96 jaar de oudste inwoner van Roke (zoals inwoners van Radewijk hun buurtschap in de streektaal noemen), hijst de vlag met PB-bestuursleden Guus Schepers en André Schutte (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik-Jan Waterink, met zijn 96 jaar de oudste inwoner van Roke (zoals inwoners van Radewijk hun buurtschap in de streektaal noemen), hijst de vlag met PB-bestuursleden Guus Schepers en André Schutte (rechts). © Bert Kamp

Aletta laat haar vlag voor ‘Roke’ trots wapperen in Radewijk

Roke, zoals de inwoners van Radewijk hun buurtschap in de streektaal noemen, heeft veel voorzieningen: een dorpshuis, sportveld, speeltuin, nieuwe school op fietsafstand en zelfs een kerk. En sinds zaterdag heeft de Hardenbergse buurtschap een eigen vlag. Het winnende ontwerp van Aletta Waterink-Stroeve is die dag onthuld.

  1. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

    Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

    Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.

Vechtdal