Volledig scherm
ANP Kippa

Alle 6.000 kaarten voor Sanne Hans muziekfeestje Bierpop uitverkocht

HARDENBERG - „Bierpop is uitverkocht! 6.000 man! Volle bak!" Met deze tweet maakte Sanne Hans van de band Miss Montreal bekend dat haar muziekfeestje Bierpop uitverkocht is. Bierpop wordt zaterdag 19 november voor de tweede keer gehouden in de Evenementenhal Hardenberg. „Dit is waar je het voor doet."

„Wat fantastisch dat jullie met z'n allen weer komen. Het wordt weer een topavond en hopelijk volgen er nog vele jaren", reageerde Sanne Hans, die werd geboren in het Hardenbergse ziekenhuis, op enkele honderden meters afstand van de festivallocatie.

Eerder werd al bekend dat de indoorfestivalcamping was volgeboekt. Daarmee heeft Bierpop een landelijke primeur te pakken, want het is Nederlands eerste indoorfestivalcamping ooit. In een van de hallen van de Evenementenhal wordt een indoorfestivalcamping ingericht, waar bezoekers overnachten in tweehonderd kartonnen tenten. Ze hoeven alleen slaapzak, luchtbed en een kussen mee te nemen. Het blijkt een schot in de roos te zijn, want anderhalve maand voor het feest waren alle vierhonderd slaapplekken bezet. Sanne Hans is op het idee gekomen omdat er vorig jaar festivalbezoekers uit het hele land naar Hardenberg kwamen, en de beschikbare slaapruimte in de stad en regio beperkt zijn.

De band Miss Montreal sluit de tweede editie van Bierpop af. Daarvoor zijn er optredens van onder meer De Dijk, Bökkers, Memphis Maniacs en enkele mystery guests, waarvan de namen tot het festival geheim worden gehouden. Giel Beelen neemt de presentatie voor zijn rekening. Bierpop begint om 18.00 uur en eindigt rond 23.30 uur.

Vechtdal