Op dit terrein in Hardenberg moeten 12 woningen worden gebouwd. Voorheen was een appartementencomplex ingetekend. De buren zitten echter niet zo te wachten op nieuwbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Op dit terrein in Hardenberg moeten 12 woningen worden gebouwd. Voorheen was een appartementencomplex ingetekend. De buren zitten echter niet zo te wachten op nieuwbouw. © Google

Appartementenflat Hardenberg maakt baan voor lage woningen, maar toch verslechtert het uitzicht

Van een wooncomplex met zes verdiepingen en zestig koopappartementen naar twaalf ruime huizen met een tuin. De plannen voor de Van Sytzamahof in Hardenberg zijn de afgelopen jaren nogal veranderd. Versoberd misschien ook, maar buurtbewoners blijven voor hun uitzicht vrezen. Hoge huizen zijn niet per definitie vervelender dan brede bebouwing. 

In eerste instantie was het zo’n tien jaar geleden de bedoeling om op de kale lap grond in het noordoosten van woonwijk Marslanden een groot appartementencomplex te bouwen. Maar dat project aan de Van Sytzamahof - ook wel Mega Poort Haardijk genoemd - kwam nooit van de grond. De gemeente Hardenberg schrapte het niet veel later uit haar woningbouwplannen, ook omdat het er achter kwam dat het de eigen huizenbehoefte wel erg scheutig had berekend.

 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
  PREMIUM

  Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

  Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal