Asbest eraf en zonnepanelen erop bij Gramsberger houtbedrijven

videoMaatschappelijk vond hij het niet langer verantwoord. En daarom besloot Harry Haverkotte uit Gramsbergen om dik twaalfduizend vierkante meter asbestplaten op zijn houtloodsen te vervangen door dakplaten die geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Deze week worden de laatste eternitplaten gelegd aan de Doorbraakweg. Daarna volgt, in twee fasen, de plaatsing van meer dan drieduizend zonnepanelen.

Haverkotte is sinds 2011 eigenaar van het voormalige complex van Beka Houtprodukten, dat was opgezet door de familie Toering. ,,Ik heb deze panden uit het faillissement van Beka gekocht. Een deel van de loodsen heb ik verhuurd aan Houtindustrie Gramsbergen, waarmee Piet Toering een doorstart maakte. Inmiddels zijn Vincent Timmerman en Henriëtte van Faassen de eigenaren van HIG, zij hebben grond en loodsen enkele weken geleden van mij aangekocht. In die verkoop hadden we ook meegenomen dat ik de asbestdaken zou saneren.’’ 

  1. Afvalverwerker in Balkbrug roept om bewustwording na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’
    PREMIUM

    Afvalver­wer­ker in Balkbrug roept om bewustwor­ding na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’

    Een grote brand bij afvalverwerker Van Werven in Balkbrug werd maandagavond in eerste instantie in de kiem gesmoord. Niet veel later ontstond er echter opnieuw brand in een andere afvalcontainer, waarna het vuur om zich heen sloeg en een loods als verloren beschouwd kan worden. Brandstichting? Directeur Ton van der Giessen denkt van niet. ,,Op het lijstje met scenario's staat dit helemaal onderaan.”

Vechtdal