Asielzoekers balen van uitspraken Hardenbergse burgemeester: ‘Ze stelen onze fietsen ook’

MET VIDEOBlijdschap en woede. De uitspraken van de Hardenbergse burgemeester Maarten Offinga over toenemende en ernstige overlast van asielzoekers maken veel los. ,,Randdebielen moeten ze aanpakken, maar dat kan ook zonder deze ophef.’’

12 reacties

 • Willem Heerema

  3 weken geleden
  De burgemeester is van CDA-huize, dus dat verklaart zijn wijze van reageren en generaliseren. Niet heel doordacht, maar wel verklaarbaar dus.
 • marjan drenth

  3 weken geleden
  De waarheid uitspreken, zonder de raddraaiers , mits bewezen, het land uit te zetten, is symboolpolitiek en werkt stigmatiserend in dit land. Toon ballen en grijp in, dat gepraat hier verziekt het voor iedereen en vooral voor de goedwillenden. Denk na voordat u generaliserend goedwillenden beschuldigd.
 • J Breukelman

  3 weken geleden
  De burgemeester vertelt de harde realiteit. En dan ontstaat er uiteraard weer zo'n ja-maar-mechanisme. De goedwillende en coöperatieve bewoners weten heus wel dat het hen niet betreft. De oorzaak van deze ellende ligt niet bij de burgemeester maar bij de regering, bij het Coa. Zij houden zich niet aan het contract, dus dan zeg ik: einde contract!!!! Einde AZC. En de economische vluchtelingen en veiligelanders moeten sowieso Hardenberg uit en Nederland uit.
 • B Zieleman

  3 weken geleden
  Natuurlijk zijn er goede asielzoekers bij, maar het merendeel kan linea recta terug of naar andere landen. Tja, valt daar ook zoveel gratis te halen als hier? Nee. Waarom moeten we hier in dit piepkleine landje zo op elkaar gepropt worden, ik hoor iedereen ook hetzelfde zeggen. En ja, ook geïntegreerde werkenden/belastingbetalers. Chaosland dit 😡!
 • Rick van Wijngaarden

  3 weken geleden
  Het bericht van de betreffende burgemeester heb ik heel duidelijk begrepen dat het over asielzoekers uir veilige landen gaat. Ik begrijp niet waarom er ineens zoveel mensen zich aangesproken voelen die niet in die categorie zitten?

Vechtdal