Volledig scherm
Deelnemers aan de avondvierdaagse in Dedemsvaart. © Frank Uijlenbroek

Avondvierdaagse Dedemsvaart gered van ondergang: nieuw bestuur gevonden

Goed nieuws voor wandelliefhebbers in Dedemsvaart en omstreken. De jaarlijkse avondvierdaagse en de voorjaars- en najaarsloop blijven ook de komende jaren voor het dorp behouden, zo laat het vertrekkende bestuur weten. Hun opvolgers zijn gevonden.

In december vorig jaar zag de wereld er nog heel anders uit. Het huidige bestuur wilde na vijf jaar het stokje overdragen, maar kon maar geen geschikte opvolging vinden. In een noodoproep werd aangegeven dat het einde van de evenementen in zicht zou komen als een nieuwe lichting bestuurders uitbleef. Maar nu is er goed nieuws te melden. ,,Wij hebben het nieuwe bestuur compleet", zegt vertrekkend bestuurslid Henry Duinkerken. ,,Wij zijn daar heel blij mee. Het zijn enthousiaste wandelliefhebbers uit Dedemsvaart.”

Voorjaarsloop 

Vrij snel na de noodoproep, in onder meer deze krant, reageerden acht mensen. Hier bleven er uiteindelijk zes van over. De eerste klus voor het toekomstige bestuur is het helpen voorbereiden van de voorjaarsloop van zondag 31 maart. Duinkerken: ,,Zij helpen onder andere met het maken en uitzetten van de routes en het zoeken van rustpunten.” De organisatie verwacht tussen de 250 en 300 deelnemers. 

 1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
  PREMIUM

  Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

  Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”
 2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal