Volledig scherm
Deelnemers aan de avondvierdaagse in Dedemsvaart. © Frank Uijlenbroek

Avondvierdaagse Dedemsvaart gered van ondergang: nieuw bestuur gevonden

Goed nieuws voor wandelliefhebbers in Dedemsvaart en omstreken. De jaarlijkse avondvierdaagse en de voorjaars- en najaarsloop blijven ook de komende jaren voor het dorp behouden, zo laat het vertrekkende bestuur weten. Hun opvolgers zijn gevonden.

In december vorig jaar zag de wereld er nog heel anders uit. Het huidige bestuur wilde na vijf jaar het stokje overdragen, maar kon maar geen geschikte opvolging vinden. In een noodoproep werd aangegeven dat het einde van de evenementen in zicht zou komen als een nieuwe lichting bestuurders uitbleef. Maar nu is er goed nieuws te melden. ,,Wij hebben het nieuwe bestuur compleet", zegt vertrekkend bestuurslid Henry Duinkerken. ,,Wij zijn daar heel blij mee. Het zijn enthousiaste wandelliefhebbers uit Dedemsvaart.”

Voorjaarsloop 

Vrij snel na de noodoproep, in onder meer deze krant, reageerden acht mensen. Hier bleven er uiteindelijk zes van over. De eerste klus voor het toekomstige bestuur is het helpen voorbereiden van de voorjaarsloop van zondag 31 maart. Duinkerken: ,,Zij helpen onder andere met het maken en uitzetten van de routes en het zoeken van rustpunten.” De organisatie verwacht tussen de 250 en 300 deelnemers. 

  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal