Volledig scherm
intocht vierdaagse Hardenberg © M Dkrijger

Avondwandelvierdaagse Hardenberg afgesloten met groot defilé: drieduizend wandelaars

Hardenberg sloot zaterdagmiddag de avondwandelvierdaagse traditiegetrouw af met een groot defilé. Drieduizend wandelaars, van klein tot groot en uit alle plaatsen van de gemeente Hardenberg, liepen de laatste meters van de 63ste editie van de vierdaagse en lieten zich gul toejuichen.

Zij werden in de bloemen gezet en kregen snoepzakken omgehangen. Maar het belangrijkste was voor hen de medaille die weer binnen was. 

Het aantal deelnemers was dit jaar wat kleiner dan voorgaande jaren. Dat kwam, zo meldt de voorzitter van het evenement, Theo de Weerd, door de slechte weersvoorspellingen in de afgelopen 'wandelweek’. De 40 kilometer had 100 deelnemers minder dan vorig jaar en de 20 kilometer moest het met 50 minder doen. Het defilé was niettemin zonovergoten.

 1. GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoornerveen
  PREMIUM

  GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoor­ner­veen

  GroenLinks in Overijssel pleit voor stopzetting van de installatie die NAM in gebruik heeft in Collendoornerveen. Die lekte in het verleden, is inmiddels gerepareerd en klaar om weer gebruikt te worden. De NAM doet allerlei tests om de installatie op eventuele nieuwe lekken te controleren. Wat betreft Statenlid Robert Jansen hoeft dat helemaal niet. ,,Je moet de hele troep niet meer willen opstarten.”
 2. Beerzerveld protesteert tegen megastalplannen van varkenshouder Schuttert: eens zullen ze het niet worden
  PREMIUM
  Video

  Beerzer­veld protes­teert tegen megastal­plan­nen van varkenshou­der Schuttert: eens zullen ze het niet worden

  ‘Megastal, nee. Megastal, nee’, klinkt het eerst wat aarzelend, maar nadat een deel van de bevolking van Beerzerveld wat meer moed heeft verzameld deze maandagavond steeds luider en luider. En dan stapt de protestgroep gewapend met spandoeken, borden en geplastificeerde foto's van natuurgebieden het café annex zalencentrum met dezelfde naam als het dorp binnen.

Vechtdal