Volledig scherm
intocht vierdaagse Hardenberg © M Dkrijger

Avondwandelvierdaagse Hardenberg afgesloten met groot defilé: drieduizend wandelaars

Hardenberg sloot zaterdagmiddag de avondwandelvierdaagse traditiegetrouw af met een groot defilé. Drieduizend wandelaars, van klein tot groot en uit alle plaatsen van de gemeente Hardenberg, liepen de laatste meters van de 63ste editie van de vierdaagse en lieten zich gul toejuichen.

Zij werden in de bloemen gezet en kregen snoepzakken omgehangen. Maar het belangrijkste was voor hen de medaille die weer binnen was. 

Het aantal deelnemers was dit jaar wat kleiner dan voorgaande jaren. Dat kwam, zo meldt de voorzitter van het evenement, Theo de Weerd, door de slechte weersvoorspellingen in de afgelopen 'wandelweek’. De 40 kilometer had 100 deelnemers minder dan vorig jaar en de 20 kilometer moest het met 50 minder doen. Het defilé was niettemin zonovergoten.

  1. De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De ‘stichting De Krim voor sociaal en cultureel werk’ gaat voortvarend door met het realiseren van een multifunctionele accommodatie (MFA) voor het dorp. Het plan is verder uitgewerkt en bij de gemeente Hardenberg is al een zogeheten omgevingsvergunning aangevraagd die de bouw mogelijk moet maken. Hoewel het streefbedrag van drie ton als eigen bijdrage vanuit de gemeenschap nog niet is bereikt, wordt wel gemikt op het in gebruik nemen van het complex medio 2021.

Vechtdal