Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter van Vrouwenplatform Carree Janine van Harsselaar (links) en bureaucoördinator Jojanne Lageveen wijzen naar een slogan die de organisatie gebruikt om meer vrouwen aan het werk te krijgen. © Frans Paalman

Baan opzeggen als er kinderen komen? Vrouwenplatform uit Zwolle ijvert voor meer zelfstandigheid

Een duwtje in de rug naar financiële zelfstandigheid van vrouwen. Dat hoopt het Vrouwenplatform Carree met vier sessies in de regio Zwolle en Deventer te bereiken.

In Nederland blijkt de verdeling van zorg en werk nog vrij traditioneel. Vrouwen geven hun baan eerder op voor de zorgtaken thuis dan mannen. Ons land loopt daarmee hopeloos achter op andere West-Europese landen, zeggen Janine van Harsselaar, stichtingsvoorzitter van Carree, en Jojanne Lageveen, bureaucoördinator bij Carree. 

  1. Harm (81) uit Dedemsvaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst
    PREMIUM
    video, poll & quiz

    Harm (81) uit Dedems­vaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst

    ‘Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed,’ wordt als het aan Harm Leffers uit Dedemsvaart ligt in het vervolg ‘Wie 't rood wit blauw wil hijsen, heeft 't paspoort van ons land’. En het volgens hem maar wat vage ‘ben ik, vrij, onverveerd’ en de ongepaste ode aan 'den Koning van Hispanje’ kunnen ook wel uit het volkslied geschrapt worden. ,,Tijd voor verandering.”

Vechtdal