Volledig scherm
© Thinkstock

Balkbrug doet nog een poging voor fietspad Groot Oever

Balkbrug heeft nog een poging gedaan om Hardenberg zover te krijgen dat er toch een fietspad komt langs Groot Oever, in het verlengde van de Heerenweg. In de raadsvergadering riep Gerrie Kleene, voorzitter van LTO Noord, de politiek nogmaals op de weg veiliger te maken. 

Eerder al hebben buurtbewoners een petitie gestart en daarmee 400 handtekeningen verzameld. Het gaat om een stuk van 1,8 kilometer waar volgens de betrokkenen veel landbouwvoertuigen rijden. ,,De weg Groot Oever is gelegen in een mooie omgeving, in een groot agrarisch gebied’', sprak Kleene de gemeenteraad toe. ,,De weg is aangelegd in 1900, daarna zijn er geen aanpassingen gedaan.’’ En dat terwijl het vervoer over de weg wel veranderd is, meent Kleene. ,,Het is een smalle, geasfalteerde weg. Het verkeer rijdt daar hard en er is nu geen fietspad. Er zijn veel forenzen, schooljeugd, aanwonenden en recreanten die er gebruik van maken. Maar ook landbouwverkeer.’’ 

Quote

De weg is aangelegd in 1900, daarna zijn er geen aanpassin­gen gedaan

Gerrie Kleene

Staphorst

Zowel de aanwonenden, Plaatselijk Belang Balkbrug en LTO hopen de Hardenbergse politiek alsnog aan te sporen om een fietspad aan te leggen. Eerder al gaf Hardenberg aan dat dit fietspad 'geen prioriteit’ heeft, terwijl de gemeente Staphorst wel met geld over de brug komt voor een fietspad langs de Heerenweg. Een kilometer van die weg ligt in Groot Oever, maar vooralsnog ziet de Hardenbergse politiek niks in de plannen om een fietspad aan te leggen. Hardenberg zou ongeveer 800.000 euro moeten bijdragen, zo’n bedrag wil die gemeente liever anders besteden. 

Wethouder Alwin te Rietstap gaf aan dat er later dit jaar een plan komt waarin de mobiliteit in de gemeente Hardenberg wordt meegenomen. Ook in Schuinesloot zijn bijvoorbeeld wensen voor een veilige fietsverbinding, gaf de wethouder aan. 

Volledig scherm
© Dagmar Heikens
  1. Reisagentes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbranche te steunen: ‘Bali er ook zo van?’
    PREMIUM

    Reisagen­tes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbran­che te steunen: ‘Bali er ook zo van?’

    Reisagentes Antoinette Nicolai van YourTravel en Janneke Eggengoor van The Travel Club uit Hardenberg snappen het chagrijn wel bij al die mensen die hun vakantie in rook zagen zien opgaan. ,,Maar we wilden ook iets positiefs tegenover al die negativiteit zetten”, vertelt Nicolai. Vandaar een t-shirtactie als ‘pleister op de wonde’ voor de reisbranche met ludieke teksten: ‘Bali er ook zo van?’

Vechtdal