Ouders in Balkbrug staan te wachten op kinderen die vanuit Ommen met lijn 31 naar huis komen. ,,Deze lijn moet blijven."
Volledig scherm
PREMIUM
Ouders in Balkbrug staan te wachten op kinderen die vanuit Ommen met lijn 31 naar huis komen. ,,Deze lijn moet blijven." © Frank Uijlenbroek

Balkbrug en Ommen maken zich hard voor behoud scholierenbuslijn: ‘Kinderen laat je in de winter niet langs een bos fietsen’

De directe buslijn 31 tussen Balkbrug en Ommen verdwijnt over enkele weken, tot grote onvrede van lokale politiek, schoolbesturen en inwoners. Dat de provincie Overijssel met invoering van scholierenlijn 669 een tijdelijk lapmiddel heeft gevonden, lucht op. Maar bezorgdheid blijft. ,,Wij hebben deze buslijn nodig.”

  1. Richard Meijer uit Hoonhorst wordt diaken Emmanuelparochie: ‘Als je geeft, mag je ook veel ontvangen’
    PREMIUM

    Richard Meijer uit Hoonhorst wordt diaken Emmanuelpa­ro­chie: ‘Als je geeft, mag je ook veel ontvangen’

    Richard Meijer uit Hoonhorst, een van de woordvoerders van de Veiligheidsregio IJsselland, gaat voor een nieuwe roeping. Zaterdag zou hij tot diaken worden gewijd in de kathedraal van Utrecht, maar door de strenge coronaregels en de vele besmettingen is die plechtigheid voorlopig uitgesteld. Na zijn wijding gaat Meijer in zijn vrije tijd aan de slag als onbezoldigd diaken in de Emmanuelparochie.

Vechtdal