Volledig scherm
De Boskerk aan de rand van Balkbrug werd in 2007 verbouwd tot een Thomashuis. Op 1 april start een nieuw beheerdersechtpaar. foto Tom van Dijke

Balkbrug praat over de toekomst

BALKBRUG - Balkbrug Inwoners van Balkbrug praten vanavond over de toekomst van hun dorp. De bijeenkomst in 't Trefpunt begint om 20.00 uur, Jan Smits, lid van de Bruggenbouwers, vertelt over de komende deelsessie. Wat moeten we ons voorstellen bij een dorpsvisie? "Tijdens een bijeenkomst in 2015 hebben we met ruim driehonderd inwoners gesproken over hoe Balkbrug er anno 2025 uit zou moeten zien.

Welke voorzieningen moeten er dan zijn? Hoe zit het met werken en wonen in Balkbrug? Wat gebeurt er met het centrum van het dorp? Al die vragen zijn de basis voor de dorpsvisie die begin 2017 klaar moet zijn?

Daar gaat zeker veel werk in zitten?

"Nogal. We zijn in kleine groepen bijeen geweest om zoveel mogelijk ideeën en wensen te inventariseren. Alles is in concepten uitgewerkt en vervolgens weer besproken en verder bijgeschaafd. Na vanavond wordt het concept verder uitgewerkt en officieel geschreven."

Als de Dorpsvisie Balkbrug 2025 klaar is, wat dan?

"Bij toekomstige plannen voor Balkbrug, van bijvoorbeeld de gemeente, kan de Dorpsvisie een middel zijn om die plannen te toetsen aan de wensen en ideeën van de lokale bevolking. Wij denken dat je als overheid blij moet zijn met de betrokkenheid vanuit het dorp, want men weet dan in ieder geval welke plannen draagvlak hebben of op weerstand stuiten."

Wie steunen de Dorpsvisie?

"Naar wij hopen de totale bevolking van Balkbrug en directe omgeving. De Dorpsvisie wordt opgesteld door de Coalitie 2025 en die bestaat uit vertegenwoordigers van de Bruggenbouwers, Plaatselijk Belang Balkbrug en ndernemersvereniging BOV. Door de conceptplannen al te delen met de bevolking hopen en rekenen we op veel draagkracht. De Dorpsvisie straalt uit dat we denken in mogelijkheden op tal van gebieden."

Vechtdal