Balkbrugse chef-kok Gerwin Brand bakt ambachtelijk zuurdesembrood: met achttien jaar oud deeg

videoVers brood bakken van deeg dat al achttien jaar oud is... kan dat? Zeker weten. Gerwin Brand, geboren en getogen in Balkbrug, bewijst het. In 2001 maakt hij zijn ‘moederdeeg’ aan, een mengsel van water en bloem met een natuurlijke gisting waar hij sindsdien steeds een vijfde deel van neemt als basis voor weer een brood van zuurdesem. Het is zijn wens om binnenkort in het Vechtdal een ambachtelijke bakkerij te beginnen en droomt ook van een winkel in Zwolle. 

Volledig scherm
Gerwin Brand, die jarenlang als kok in buitenlandse restaurants werkte, wil een ambachtelijke bakkerij van zuurdesembrood beginnen in het Vechtdal met een winkel in Zwolle. © Foto Freddy Schinkel
  1. Afvalverwerker in Balkbrug roept om bewustwording na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’
    PREMIUM

    Afvalver­wer­ker in Balkbrug roept om bewustwor­ding na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’

    Een grote brand bij afvalverwerker Van Werven in Balkbrug werd maandagavond in eerste instantie in de kiem gesmoord. Niet veel later ontstond er echter opnieuw brand in een andere afvalcontainer, waarna het vuur om zich heen sloeg en een loods als verloren beschouwd kan worden. Brandstichting? Directeur Ton van der Giessen denkt van niet. ,,Op het lijstje met scenario's staat dit helemaal onderaan.”

Vechtdal