Volledig scherm
De politie deed onderzoek bij de woning van de bejaarde vrouw in Hardenberg. © 112 Hardenberg

Bejaarde vrouw met mes bedreigd en beroofd in woning in Hardenberg

Een bejaarde vrouw is vanochtend overvallen in haar woning in Hardenberg. Een jongen van ongeveer 16 jaar oud bedreigde haar met een mes en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Rond 10.10 uur werd de vrouw in haar woning aan de Jacob van Riemsdijkstraat overlopen. Een donker getinte jonge man met kort, zwart krullend haar bedreigde de oude vrouw met een mes en maakte haar een geldbedrag afhandig.

De jongen rende vervolgens weg in de richting van De Stuw. Ondanks de inzet van Burgernet werd hij niet gevonden. De dader wordt omschreven als een jongen met een slank postuur. Hij is ongeveer 1.60 meter lang en droeg een zwarte jas en broek.

  1. Menmarathon Ane viert vijfde jubileum
    PREMIUM
    Video

    Menmara­thon Ane viert vijfde jubileum

    "Oei, ik zie daar geen bal meer", zegt de moeder van Tessa Post. Ze staat langs het parcours en filmt haar dochter die met een enkelspan het parcours aflegt. Scherpe bochten vragen om een goede samenwerking met het paard. Op de pionnen liggen tennisballen. Worden deze geraakt, dan levert dat strafpunten op. En moeder zag het goed. Tessa en paard Hinde doen hun best, maar toch worden twee ballen eraf geknikkerd. Ze relativeert. "Het is een jong paard, moet nog veel leren. Dit is de vijfde officiële wedstrijd. Maar kijk toch eens, het paard vindt het geweldig. Hij kijkt al waar hij heen wilt."

Vechtdal