De eigentijdse speeltuin aan de Mittendorffwerf in Dedemsvaart ligt er in de regen mistroostig bij. Maar bij beter weer weten de kinderen uit de nieuwbouwwijk de speelplek goed te vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
De eigentijdse speeltuin aan de Mittendorffwerf in Dedemsvaart ligt er in de regen mistroostig bij. Maar bij beter weer weten de kinderen uit de nieuwbouwwijk de speelplek goed te vinden. © Benny Koerhuis

Bende stort zich op speeltuinen in Dedemsvaart en Hardenberg

De speeltuin aan de Mittendorffwerf in Dedemsvaart ligt er tijdens een regenbui wat mistroostig bij. Maar bij betere weersomstandigheden is het moderne speelparadijs in trek bij de kinderen uit de nieuwbouwwijk Bransveen. Toch laat de gemeente Hardenberg de speeltoestellen die hier nog maar een jaar staan zo snel mogelijk inspecteren. Door de Speeltuinbende.

 1. MarketingOost wil als vrijetijdsaanjager ‘omdenken in tijden van corona’: Netflix-achtige docu’s over Overijssel
  PREMIUM

  Marke­tingOost wil als vrijetijds­aan­ja­ger ‘omdenken in tijden van corona’: Net­flix-achtige docu’s over Overijssel

  MarketingOost is begonnen met haar jaarlijkse symposium over toerisme en recreatie in Oost-Nederland. Digitaal dit keer, waar normaal honderden ondernemers uit de regio bij elkaar komen. De aftrap was voor Nicholas Hall, een van ‘s werelds toonaangevende experts in veranderingen op het gebied van toerisme. Zijn advies: ,,Maak van Overijssel een digitale community.”
 2. Sensoren meten lucht in alle openbare scholen Hardenberg: app tipt als ramen open moeten
  PREMIUM

  Sensoren meten lucht in alle openbare scholen Hardenberg: app tipt als ramen open moeten

  Alle openbare basisscholen in de gemeente Hardenberg krijgen nog in december een systeem dat de luchtkwaliteit meet. In alle lokalen en ‘leerpleinen’ van de twaalf scholen die vallen onder stichting Arcade worden sensoren opgehangen die het CO2-gehalte meten. Via een speciale app krijgen leerkrachten - als het nodig is - een seintje met het advies om ramen en deuren wijd open te gooien.
 1. Leidingbreuk. Duizenden liters water gutsen over huis in Kampen
  Play

  Leiding­breuk. Duizenden liters water gutsen over huis in Kampen

 2. Van onderen! Kerstboom voor Tweede Kamer komt weer uit Bant
  Play

  Van onderen! Kerstboom voor Tweede Kamer komt weer uit Bant

Vechtdal