Bert Hutten, lijsttrekker van de SGP voor de gemeenteraadsverkiezingen in Hardenberg.
Volledig scherm
Bert Hutten, lijsttrekker van de SGP voor de gemeenteraadsverkiezingen in Hardenberg. © Frank Uijlenbroek

Bert Hutten wil met SGP in Hardenbergse raad

De 59-jarige Bert Hutten uit De Krim voert de kandidatenlijst aan van de SGP die voor het eerst meedoet aan de verkiezingen in de gemeente Hardenberg.

 1. Gedeputeerde wil kanaalbewoners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niets beloven
  PREMIUM

  Gedeputeer­de wil kanaalbewo­ners Almelo-De Haandrik helpen, maar kan niets beloven

  Bewoners van beschadigde huizen langs Kanaal Almelo-De Haandrik keken reikhalzend uit naar 26 mei 2020, de dag waarop het rapport uitkwam, dat zou aantonen dat de schades zijn veroorzaakt door werk aan het kanaal. Maar de onderzoekers legden die link niet. Bijna een jaar later is de oorzaak nog niet bekend. Gedeputeerde Bert Boerman uit Kampen: „Ik zou het liefst zeggen, dat het allemaal goed komt. Maar dat kan ik niet.”
 2. PlasticRoad uit Hardenberg gaat de markt op met ‘slimme’ plastic wegen: Efteling klopt ook aan
  PREMIUM
  1

  Plasti­cRoad uit Hardenberg gaat de markt op met ‘slimme’ plastic wegen: Efteling klopt ook aan

  Het Hardenbergse PlasticRoad gaat vanaf vandaag officieel de markt op met fietspaden, trottoirs, parkeerplaatsen en perrons van gerecycled huishoudelijk afvalplastic. Het bedrijf legde het eerste stukje drie jaar geleden aan in Zwolle en daarna in Giethoorn. Die proeven slaagden met vlag en wimpel. Tussen toen en nu ‘hebben we PlasticRoad doorontwikkeld en nu zijn we klaar voor marktintroductie’, zegt managing director Eric Kievit.
 3. Rick Brink uit Hardenberg zet zich als goodwill- ambassadeur in voor Verenigde Naties: meer diversiteit
  PREMIUM

  Rick Brink uit Hardenberg zet zich als goodwill- ambassa­deur in voor Verenigde Naties: meer diversi­teit

  Rick Brink uit Hardenberg treedt toe als ‘goodwill-ambassadeur’ voor de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties. Diverse bekende Nederlanders zetten zich op allerlei terreinen in om bijvoorbeeld de klimaatagenda van Parijs en andere duurzame ontwikkelingsdoelen te helpen realiseren. Brink gaat aan de slag op gebied van inclusie en diversiteit, zodat niemand in de samenleving meer wordt buitengesloten.

Vechtdal