Volledig scherm
De brandweer maakte nog gaten in de bus om de inhoud te blussen. De deuren waren te heet om handmatig te openen. © GinoPress

Bestelbus vliegt tijdens het rijden in brand op N377 bij Dedemsvaart

Een bestelbus is vanochtend in vlammen opgegaan op de Coevorderweg (N377) bij Dedemsvaart. De bus vloog tijdens het rijden in brand.

De bestuurder reed op de N377 richting Balkbrug toen hij bij het overgaan van het viaduct over de Zuidwolderstraat merkte dat het vermogen van zijn voertuig inhield. Niet veel later zag hij rook uit zijn bus komen, waarna hij hem op een parkeerplaats zette.

Gaten

Dat bleek een goede keus, want niet veel later stond de bus volledig in brand. Voor de toegesnelde hulpdiensten, die rond 05.00 uur werden gealarmeerd, was er geen redden meer aan. Ondanks het gebruikte blusschuim en de gaten die in de bus werden gemaakt om de inhoud te blussen, werd de wagen volledig verwoest.

Verkeer ondervond geen hinder van het voorval. Een afvalbak op de parkeerplaats raakte nog wel zwaar beschadigd door de hitte. Ook een deel van het wegdek van de parkeerplek liep schade op.

 1. Jürgen in Duitsland wel, maar Jan in Nederland geen compensatie voor gigantische windmolen? In Kloosterhaar begrijpen ze het niet meer
  PREMIUM

  Jürgen in Duitsland wel, maar Jan in Nederland geen compensa­tie voor giganti­sche windmolen? In Klooster­haar begrijpen ze het niet meer

  Heinrich uit het Duitse Itterbeck woont straks op 1.000 meter van een gigantische windmolen en krijgt ter compensatie 3.500 euro per jaar. Het huis van Henk staat eveneens op een kilometer, alleen net in Kloosterhaar. In Nederland, en daarom moet hij maar uitzoeken hoe hij zijn vergoeding voor het bedorven woongenot krijgt. Onrecht, vinden ze aan deze kant van de grens. ,,Daar gaat het gründlich en pünktlich, hier is het gissen.”
 2. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
  PREMIUM
  video + foto's

  Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

  De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal