Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Bestuurder rijdt veel te hard en raakt rijbewijs kwijt in Ane

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een automobilist die op de Dedemsvaartseweg in Ane veel te hard heeft gereden. De bestuurder kan tevens een boete op de deurmat verwachten.

De automobilist werd afgelopen vrijdagmiddag rond 17:00 uur gesnapt in het buurtschap van Hardenberg, terwijl het gaspedaal van diens auto flink was ingetrapt. Op de weg waar je normaal 80 kilometer per uur mag rijden, tikte deze bestuurder een snelheid van 162 kilometer per uur aan. Na correctie werd dit 156 kilometer, maar nog steeds 76 kilometer te hard. 

De politie Hardenberg schrijft op Facebook dat er op deze weg wel vaker te hard wordt gereden. De automobilist is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Justitie zal later nog bepalen wat de hoogte van de boete wordt. 

  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal